dissabte, 2 d’abril del 2011

Pilotetes en salsa

-Un altre d'aquells plats que requereixen un bon tros de pa per gaudir completament. Les pilotes són les mateixes que gastem pel putxero o per la paella. Respecte l'acompanyament (xampinyons, pésols,...) podem triar cadascú els que més ens agraden.

INGREDIENTS:
-Carn picada (de vedella o de vedella i porc barrejada).
-Ou
-Ceba
-Tomaca ratllada
-All
-Xampinyons
-Carlota
-Pésols
-Pa ratllat
-Oli
-Sal
-Julivert
-Espècies per les pilotes (canyella, pebre roig, pebre negre, o les que ens agraden).

ELABORACIÓ:
-Primer que res fem les pilotes. Pastem un poc la carn picada i després li afegim un ou batut, julivert, pinyons i les espècies que volguem, canyella, pebre roig, pebre negre... ho pastem tot fins que quede ben barrejat i comencem a fer les boletes de carn, del tamanys que volguem. Al fer-les en salsa, és millor que no siguen molt grans així faran més gustet a la salsa.
 En una paella, posem oli i sofregim un poc les pilotes i les tornem a traure. També podem botar aquest pas i posar-les al final perquè vagen fent-se poc a poc.
 Ratllem la ceba o la tallem ben menudeta i la posem en la paella amb els alls també tallats ben menudets fins que vagen daurant-se, la carlota talladeta a trossets, si és que en posem, també la posem ara al principi. La última cosa de la salsa és sempre la tomaca ratllada. Després anem afegint progressivament les pilotes, els xampinyons, els pésols i totes aquelles verdures que volguem posar i deixem que vaja fent-se tot molt poc a poc. "Com més lent ho faces, més gustós et quedarà", diu ma mare. L'ordre o el moment de posar-los depén de com ens agrada que queden, si més crus o més fets.  Podem tirar un xorret de conyac si ens agrada i deixem que es consumisca poc a poc. Quan ja ens agrada com està de fet, apaguem el foc i ho servim. Al dia següent, encara està més gustós, per tant cap problema si ho fem amb temps d'antelació

1 comentari:

  1. Hola Rafa, per casualitat he descobert el teu bloc, i t'haig de dir que m'encanta que porti el nom de la teva mare i que publiquis el que t'ha ensenyat. Jo cuino sempre que puc amb els meus dos fills, i espero transmetre l'art i la tradició de la cuina.
    Seguiré les receptes de la Reme.

    ResponElimina