dimarts, 20 d’octubre del 2009

Crema de xampinyons


-Aquest és un plat molt sa i que dóna poca feina, l'única cosa és que es tarda un ratet en fer-se. Quan li vaig preguntar a ma mare com es feia, em va explicar que com aquesta es poden fer totes, canviant els xampinyons per porros, o espàrrecs, o carxofa o verdures en general, la veritat és que m'agrada anar experimentant, però ésta és la que més voltes faig.

INGREDIENTS:
-Xampinyons
-Ceba
-Creïlla
-Aigua
-Oli
-Sal

ELABORACIÓ:
-Netegem els xampinyons i els tallem a trossets, jo els compre laminats i així m'estalvie tallar-los, perquè com els anem a triturar, no importa que siguen un poc grans. Tallem també la ceba a trossets, i ho posem en un perol amb oli per sofregir-ho. Les proporcions de xampinyons i ceba depenen del gust de cadascú, jo normalment pose una safata de xampinyons laminats amb una ceba mitjana.
Quan ja ho tenim sofregit, afegim la creïlla, tallada a trossets, no ha de ser molt gran, ja que l'objectiu és espesar la crema, així ens estalviem posar crema de llet, cosa que fa molta gent.
A continuació afegim aigua i ho posem a bollir, va bé tapar el perol, perquè així bull més i més ràpid. Si ho fem en una olla a pressió, va molt més ràpida la cosa, jo com no en tinc, ho tinc més o 20 minutets o un poquet més bullint tot al perol, fins que les creïlles estan cuites. Aigua n'hem de posar suficient, si sobra no passa res, perquè després la colarem.
Quan ha passat el temps, apaguem el foc i colem el caldo i el reservem, posem els ingredients a la batedora i després afegim caldo poc a poc, jo en pose més o menys fins cobrir els ingredients. És millor quedar-se curt i després afegir-ne més que passar-se'n i que quede aigualida. Ho passem per la batedora fins que està ben desfeta i ja està. Jo ho faig amb la batedora de got, perquè la textura que queda m'agrada més.

4 comentaris:

  1. Ma mare feia una "sopa" de xampinyons amb caldo de pollastre i també un poc de besamel.

    Gràcies per aquestes receptes, casolanes i bones. Et seguisc i agafe idees.

    Fins un altra

    ResponElimina
  2. Gràcies per resoldre el meu fred...els dies d'hivern!

    ResponElimina
  3. Hola Rafa! Des de Bilbao també jo faig de volta en quan les receptes de ta mare. M'ha agradat molt la crema de xampinyons, no serà l'última vegada que la faça!

    ResponElimina
  4. Gràcies per la recepta, vaig a fer-la amb un caldet de verdures que em sobrà d'ahir, a veure com em queda, salut!

    ResponElimina