dimarts, 5 de maig del 2020

Crema pastissera


-Ja fa temps que volia vore com es feia aquesta crema perquè volia cobrir un bescuit, que per sí sol queda molt sec pel meu gust, amb nata ja havia provat i volia provar amb crema. Després de mirar vàries receptes m'he quedat amb aquestes proporcions per fer una quantitat més be xicoteta. Si volem fer crema catalana només hem de multiplicar les quantitats.

INGREDIENTS: 
-Dos rovells d'ou (les clares les podem reservar per fer una truita de clares, que ara està molt de moda entre els esportistes, perquè té molta proteïna i gens de greix).
-Sucre (60 grams)
-Farina (25 grams)
-Llet (1 got, 250ml)
-Vainilla o extracte de vainilla (un poquet per aromatitzar, també podem posar pell de llima o taronja o canyella).

ELABORACIÓ:
-En un bol, posem els rovells d'ou i el sucre i amb unes varilles ho movem bé perquè lligue creant una massa uniforme. Afegim la farina tamisada i un poquet de la llet i ho tornem a moure tot fins que quede uniforme. Reservem la mescla en el bol i en un perolet, posem la resta de la llet (la major part) juntament amb la vainilla i els aromatitzants que gastem i, sense tindre el foc molt fort perquè no s'enganxe i movent-ho amb una cullera perquè la llet no s'agarre ho portem a ebullició i, quan bull, poc a poc ho anem incorporant al bol sense deixar de moure-ho perquè el calor es vaja incorporant poc a poc. Una vegada ho tenim tot en el bol i ho hem barrejat bé, ho tornem a posar al perol i al foguer a foc mig, sense parar de moure-ho amb les varilles. Veurem com poc a poc va espessant i, quan bull, ho tenim un minutet més, sense parar de moure-ho. Ho treiem del foc i ho seguim movent i veurem com va agafant l'espessor desitjat. Una vegada ja està, la deixem refredar o la guardem en la nevera per gastar-la més tard. 
Al vídeo podem veure el moment en que ja hem apagat el foc i seguim movent per obtindre l'espessor desitjat:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada