dimarts, 11 de desembre del 2012

Puré de creïlles

-És un plat molt senzill i que quasi tot el món sap fer, però, l'altre dia, vaig pensar de fer-ne i vaig haver de cridar ma mare per preguntar-li com exactament. Per això vaig pensar que igual no era mala idea penjar la recepta per si a algú més li ve el dubte igual que a mi. Hi ha moltes maneres de fer-lo, aquesta és una:

INGREDIENTS:
-Creïlles.
-Aigua.
-Sal.
-Oli o mantega. 
-Llet.

ELABORACIÓ:
-Primer que res, netegem les creïlles i les posem a bullir senceres i amb pell. Jo ho faig a l'olla, posant-la al número dos i tenint-ho un minut o dos quan fan els pitos. Si ho fem amb un perol, farà falta tindre-les bullint una mitja horeta. 
 Una vegada cuites les creïlles, les pelem i les posem en un bol, on les anem xafant amb una forquilla. Abans de començar a xafar-les, haurem afegit oli o mantega, el que preferim. Ma mare sempre és més partidària de fer servir oli, però la mantega li dona un aspecte més xulo. Seguim xafant i, per aconseguir la textura adequada, podem afegir, o bé llet, o bé la mateixa aigua amb la que hem bullit les creïlles. Ho anem barrejant bé i afegint líquid fins obtenir la textura adequada. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada