dilluns, 1 d’agost de 2011

Gaspatxo andalús

-En temps d'estiu, és un menjar molt refrescant i molt sa, a part de molt fàcil i ràpid de fer. Si a més tens les tomaques de ma tia Pepita, encara queda més bo. Com ma mare, el faig a ull, pose els ingredients segons veig i vaig canviant per ajustar-ho al meu gust. Ben fresquet, ens el podem menjar amb alguns picatostes de pa torradet amb cullera o posar-lo directament al got per beure-se'l.

INGREDIENTS:
-Tomaques madures
-Pebre verd
-Cogombre (al meu poble, pepino)
-Ceba
-Oli
-Vinagre
-Sal
-Sucre

ELABORACIÓ:
-Pelem les tomaques i les tallem a trossos i les posem a la batedora, (jo gaste la de got, que és més còmoda i queda una textura molt bona) juntament amb trossos de pebre i cogombre i un trosset de ceba, lo del trosset de ceba és perquè no quede molt fort, però si ens agrada, podem posar-ne més. Les quantitats dels ingredients depenen del gust de cadascú. El principal és la tomaca, això sí, però la resta és lliure. Posem un xorret d'oli i de vinagre, també la quantitat depén del gust i un pessic de sal i un de sucre, per matar l'acidesa de les tomaques. Ho batem ben batut fins que quede una textura fina i ja està. Si ens queda massa líquid, podem afegir molla de pa per espesar, i si ens queda massa espés, podem afegir aigua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada