dilluns, 7 de juny de 2010

Mandonguilles d'abadejo

-Encara tinc el record de les mandonguilles de ma uela, quan estava al bar de mon tio a la platja de Gandia. Ara menge les de ma mare, i com que m'agraden prou, he decidit provar a fer-les i, la veritat, el resultat no ha estat malament.

INGREDIENTS:
-Abadejo (la part del llom)
-Creïlla (el doble de pes que d'abadejo)
-Ou
-All
-Julivert
-Canyella
-Pebre roig
-Oli

ELABORACIÓ:
-Abans de fer res, posem l'abadejo amb aigua un temps o el rentem ben rentat per tal de desalar-lo un poc. Després el posem en un perol amb aigua i, quan comença a bullir l'aigua, el tenim un moment i el treiem per escórrer-lo bé i pelar-lo treient-li les espines. El posem a trossets en un morter i el desfem ben desfet amb el picamà, després li afegim una dent d'all picada (o més depenent de la quantitat d'abadejo), julivert, canyella i un poquet de pebre roig.
Per preparar les creïlles les hem de coure, la millor manera és bullir-les amb pell i tot, una mitja horeta més o menys, depenent del tamany de les creïlles. Quan ja estan bé, les pelem i les xafem bé amb una forquilla i les juntem amb tot lo anterior. Deixem que es refrede tot un poquet i li afegim un rovell d'ou, ho tornem a mesclar tot i comprovem que ens ha quedat bé per anar pastant les mandonguilles.
Posem prou oli en una paella i l'escalfem bé. Batem la clara de l'ou i passem per allà les mandonguilles abans de posar-les a la paella per fregir-les. Quan ja està i les anem treient, les posem en un plat amb paper de cuina perquè vaja absorbint un poc l'oli i ens queden més seques. Es poden menjar calentes o també fredes al dia següent, i acompanyar-les amb maionessa o all i oli.

2 comentaris:

  1. La Saforesfera, un nou espai per als blogs de la Safor.

    Estimat/da blogaire,
    hem inclòs el teu blog a la “Saforesfera” (http://www.infosafor.com/saforesfera/), un punt de trobada dels blogaires saforencs que vol convertir-se en una eina útil per tal de conèixer-nos, per tal de poder compartir de manera pràctica. La Saforesfera es llança en estat “beta”, en proves; esperem els vostres suggeriments; també les propostes i candidats i candidates per formar-ne part.
    La Saforesfera inclou el “bloc del mes”, que se centrarà en un espai personal virtual cada 30 dies, i permet fer un seguiment als blogs a mesura que van actualitzant-se; una manera més còmoda per seguir l'activitat bloguera de la comarca.

    Posa't un banner de la Saforesfera.
    Hem preparat uns banners que oferim als membres de la xarxa saforenca.
    La Saforesfera ha inclòs una nova secció (http://www.infosafor.com/saforesfera/banners.htm) des d'on els pots enllaçar o descarregar; solament, has de copiar el codi del banner que més t'agrade per al teu blog i posar-lo al teu blog. Teniu a la vostra disposició tres grandàries de banners, en funció de l'espai que vulgueu dedicar-li a la vostra pàgina.
    Posa el banner de Saforesfera al teu blog i fem, entre totes i tots, la xarxa de la Safor més gran!

    ResponElimina
  2. M'encanta aquest blog!!!l'he trobat buscant les coques de dacsa i m'encanta. He copiat al meu com fer les coques però te fet publicitat. jejeje

    Ho pot vore a

    www.zonicocinando.blogspot.com


    A cuinar!!!!

    ResponElimina