dijous, 23 d’abril del 2020

Sípia amb pèsols, xampinyons i creïlles


-En aquests dies en que el confinament ens fa tirar de l'anomenada per Chicote "cuina de resistència" et trobes a la nevera poc més de mitja creïlla que va sobrar de l'arròs al forn, 4 xampinyons portobello que et queden i, mires la dieta i resulta que et toca sopar sípia o calamars amb bolets, i penses... per què no combinar-ho tot?

INGREDIENTS:
-Sípia neta (jo en aquest cas l'he gastat congelada que és la que havia comprat i tenia, aquests dies compre prou peix congelat, una sencera d'un poc més de 200 grams)
-Creïlla (menys d'una o una xicoteta)
-Xampinyons (en aquest cas portobello)
-Pèsols (Jo en aquest cas els he gastat de pot, un xicotet).
-Alls (Un parell de grans)
-Oli d'oliva
-Sal

ELABORACIÓ:
-Pelem la creïlla i la tallem a daus xicotets i tallem tota la sípia a trossets xicotets també. En una paella, posem un xorret d'oli, no cal molt, i un parell de grans d'all sencers i sense pelar, només cal que els fem un tallet o els xafem un poquet perquè donen gustet, i posem tant la sípia com la creïlla, posem una tapa a la paella i deixem que vaja cuinant-se poquet a poquet, afegim la sal que veiem necesària. Quan veiem que la sípia ja està feta i les creïlles comencen a estar tovetes, afegim els xampinyons tallats a trossets. Quan ja està tot més o menys, afegim els pèsols, que com són de pot no s'han de cuinar quasi i deixem que es barrege tot bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada