dissabte, 21 de març del 2020

Pa de soda irlandès (Soda bread)

-L'altre dia la meua germana ens va enviar a mi i a ma mare una recepta d'aquest pa que té la particularitat que no necessita llevat, perquè es substitueix per bicarbonat. Ma mare em va dir que quan ella era menuda ja es feien aquests pans amb bicarbonat i llima. Com que aquests dies de confinament un té temps per moltes coses i no convé ixir massa a comprar, he fet una adaptació de la recepta, principalment per fer-lo 100% amb farina integral, aquests són els ingredients que jo posaré en esta recepta, però igual que he fet jo, es poden fer modificacions.

INGREDIENTS:
-300 grams de farina integral de blat (també es pot posar de la blanca)
-Un got de llet
-El suc de mitja llima (llimona pels catalans) 
-Una culleradeta menuda de sal
-Una culleradeta menuda de bicarbonat

ELABORACIÓ:
-Barregem bé la llet i la llima i deixem reposar uns 15-20 minuts. Posem la farina en un bol gran (ma mare sempre diu que és millor tamisar-la) i fem un forat al mig (com si fos un volcà). Afegim la sal i el bicarbonat en el forat i comencem a barrejar tot bé amb una cullera de fusta fins que tenim una massa uniforme. Ens untem les mans amb farina perquè no se'ns enganxe i amassem tot un parell de minuts. Després li donem la forma que volguem que tinga el pa. El podem fer redó, tipo pagès, però jo he preferit fer-lo allargat per triar si me'l vull menjar tallat en llesques o amb un entrepà. El posem en una safata de forn i el tenim mitja horeta al forn prèviament escalfat a 200ºC. Deixem que es refrede un poc i ja està bo per menjar. 

7 comentaris:

  1. Buenísimo!!! Gracias x la receta,hace un mes me sacaron intolerancia alta a la levadura....y no concebía un desayuno sin mi tostadita con aceite....ha sido todo un acierto...!!!!
    Un besito.

    ResponElimina
  2. Hola Rafa, per casualitat ta mare no tindrà alguna recepta de Mona de Pascua?
    Gracies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ma mare no ho sé, però ma tia Pepita segur que n'ha fet, ho pregunte.

      Elimina
  3. Respostes
    1. Hola, diu que sí que en té una de ma uela però només els ingredients sense explicació, i que no recorda massa bé però que era molt laboriós. Igualment fa falta levadura fresca i no en tinc, a vore si la setmana que ve quan vaja a comprar en trobe i si la prove a fer la penge.

      Elimina