diumenge, 1 de desembre del 2019

Peus de porc en salsa

-Quan érem menuts, ma mare va fer molta amistat amb Fina, una veïna d'Andujar, Jaén. Ara ja fa molts anys que ella se'n va anar a viure allà, però ells mantenen el contacte. No fa molt, li va fer una visita a ma mare i li va fer alguns plats i li va explicar les receptes, com sempre, ma mare me les explica a mi i jo també les aprofite. Una d'elles és esta.

INGREDIENTS:
-Peus de porc
-Ceba
-Pebre verd
-Pebre roig
-Tomaca triturada
-All
-Herba-sana
-Llorer
-Pebre negre (en gra)
-Aigua
-Oli
-Sal.

ELABORACIÓ:
-En l'olla ràpida, posem el peu de porc, uns allets, pebre negre en gra i llorer amb una mica de sol i coberts d'aigua i els cuinem uns 30 minuts perquè queden ben cuits. Si no gastem l'olla ràpida, ho haurem de bullir com a mínim una hora i mitja. Mentre es cuina el peu, en una paella amb un xorret d'oli d'oliva, sofregim la ceba i el pebre verd i el roig tallats menudets. Quan ja està afegim els alls picadets i la tomaca triturada o ratllada. 
Quan els peus ja s'han cuinat, colem el caldo per retirar el pebre, els alls i el llorer i posem en una paella els peus amb un poquet de caldo. Afegim el sofregit i un poquet d'herba-sana picada i deixem que cuine un ratet fent xup xup. Depenent de com ens agrade d'espesa la salsa afegirem més o menys aigua. Quan ja ha lligat tot bé, servim els peus de porc amb un bon tros de pa per mullar la salseta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada