dijous, 26 de desembre del 2013

Arròs meloset amb bledes i gambes

Ma mare sempre havia parlat d'aquest arròs molt bé, ella el feia amb gambes xicotetes però senceres, però jo he preferit fer-lo amb gambes pelades, que donen menys gust però també menys feina. El dubte que tenia era si fer-lo caldós o sec, ella em va dir que meloset (un poc caldoset) millor. Així ho vaig fer i va quedar molt bo.

INGREDIENTS:
-Arròs (100 grams per persona més o menys)
-Caldo de peix (sempre millor fer-lo que comprar-lo).
-Gambes (jo les compre congelades, pelaes i crues)
-Bledes (Una bossa de les de mercadona, que ja venen netes i tenen poc de tronc).
-All (1 dent)
-Pebre roig
-Colorant
-Oli
-Sal

ELABORACIÓ:
-Primer que res fem el caldo si no el tenim per casa. Bollint 20 minutets algun cap de peix, o espines o morralla amb verduretes serà suficient. A mi també m'agrada guardar el caldo de les clòtxines al vapor per mesclar-lo, ja que és fortet i dóna molt de gust.
En una paella amb oli, sofregim l'all tallat ben menudet i les gambetes. Afegim també les bledes fins que es redueixen i un poquet de pebre roig i sal. Quan ja està, afegim l'arròs i el sofregim també, així no es passa. Posem el caldo a bollir en un perol (la quantitat de caldo dependrà de com ens agrade de caldós. Sempre és millor no posar-ne massa i tindre'n bollint a part per si veiem que ens en queda massa poc, afegir-ne) i afegim tot el contingut de la paella i un poquet de colorant perquè quede groguet. En poc menys de 20 minuts, l'arròs ja estarà cuit. Tindre'l més o menys temps dependrà del punt que li agrade a cadascú. El traguem del foc i el deixem reposar un poquet perquè agarre gustet i servim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada