diumenge, 15 de desembre del 2013

All i oli (amb morter)

-Tot i ser físic crec que sóc totalment incapaç d'entendre el seu funcionament, per què unes voltes colla i unes altres es tria. La veritat és que amb el morter no l'he fet mai, supose que per por a que isca, deixe que el faça ma mare, que m'explica els diferents truquets per evitar que es trie o arreglar-lo quan s'ha triat. De moment em comforme amb la teoria, algun dia passaré a la pràctica.

INGREDIENTS:
-Ou (Només necessitarem el rovell d'un ou, a no ser que volguem fer-ne molta quantitat).
-All (si no em fem massa, amb una dent tindrem prou).
-Sal (un pessic)
-Oli (Jo el preferisc d'oliva).

ELABORACIÓ:
-En un morter, posem l'all i el piquem ben picat fins que queda desfet. Després separem el rovell de la clara de l'ou i reservem la clara, que ara no ens farà falta. Afegim el rovell al morter i ho barregem bé amb el picamà fins que fem una pasteta, posem també un poquet de sal. Després comencem a afegir oli poc a poc mentre que movem el morter sense parar i intentem que vaja collant la salsa.
 Si veiem que no colla i se'ns tria, és a dir, se'ns queda com líquid, hi ha diferents solucions, una d'elles és afegir un xorret de vinagre o de llima que, no sé com, ajuda a que colle. Una altra solució és traure-ho tot del morter, rentar-lo amb aigua i tornar a tirar la salsa dins, i després, començar a moure el picamà en el sentit contrari al que ho féiem fins ara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada