dimecres, 13 de novembre de 2013

Moussaka

-La moussaka és un plat grec la base del qual és l'albergínia. En la recepta de ma mare, la base també és l'albergínia, però, com sempre, ella fa les seues modificacions, com no posar creïlla o afegir xampinyons al sofregit amb la carn picada.

INGREDIENTS:
-Albergínies.
-Carn picada (del que més ens agrade).
-Ceba.
-All
-Xampinyons
-Tomaca ratllada
-Formatge ratllat.

ELABORACIÓ:
-Pelem les albergínies i les tallem a talls ben finets i els passem per la paella perquè estiguen cuites. 
En una paella amb oli, fem un sofregit amb la ceba i l'all ben picats, després afegim la carn picada i, quan ja està tot, la tomaca ratllada. Li posem sal al sofregit i un poquet de sucre quan afegim la tomaca.
En una font per anar al forn, tirem salsa beixamel (ja preparada segons la recepta enllaçada als ingredients). Per damunt, fem una capa amb albergínia. Damunt d'aquesta, una capa amb el sofregit de carn picada. Anem fent capes alternades fins que ens acabem els ingredients i fent l'última capa d'albergínia. Tapem aquesta capa amb salsa beixamel i tirem per damunt el formatge ratllat. Posem el recipient al forn prèviament escalfat a 200ºC i, quan veiem que el formatge ja està fos i daurat, ja tenim el plat preparat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada