dimarts, 20 de setembre del 2011

Cigrons amb carn picada i tomaqueta

-Este és un plat senzill de fer però completet, i una manera fàcil de menjar llegums, que alguns no tenim molta costum i ens costa introduir-les en la nostra dieta. He de dir que jo mateix faig moltes variants d'aquesta recepta, amb bacon en lloc de carn, o amb espinacs, però aquesta és la manera que m'ha ensenyat ma mare i per això la penge així.

INGREDIENTS:
-Cigrons
-Carn picada de magre de porc (també podem fer servir la de vedella o la que ens agrade)
-Tomaca natural(ratllada o de pot)
-All
-Oli
-Sal
-Llorer
-Espècies (les que ens agraden, pebre negre, orenga,...)

ELABORACIÓ:
-La primera cosa que hem de fer és coure els cigrons (a no ser que els posem de pot, que ja estan cuits). Els posem amb aigua des del dia d'abans, omplim l'olla d'aigua i una fulla de llorer i afegim els cigrons. Si gastem l'olla ràpida, quan trau els "pitos", en un parell de minuts els tindrem cuits, si ho fem en un perol, tarda prou més, anem provant fins que estan bons. 
 En una paella, posem un all talladet a trocets amb una fulla de llorer i el sofregim un poquet en l'oli. Després afegim la carn picada ben desfeteta i, quan ja està cuita, afegim la tomaca (podem posar també una culleradeta de sucre per matar l'acidesa de la tomaca). Quan veiem que la tomaca ja s'ha reduit, afegim les espècies que volguem i l'última cosa, els cigrons ja cuits. Ho mesclem tot bé i ja està bo per servir al plat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada