dijous, 14 d’abril del 2011

Flam d'ou

-Quan érem menuts, a casa no compràvem quasi mai ni flams ni natilles ni res, perquè ma mare ho feia quasi tot. L'altre dia per curiositat li vaig preguntar com es feia el flam o la calatrava i, és tant senzill, que no vaig poder evitar el provar de fer-los. A més, queden tant bons, i costen tant poquet de fer que val la pena. I amb un poquet de nata...

INGREDIENTS:
-Ous (depén de quants flams volem fer, a mi, per cada dos ous m'ixen tres flams, però també depén del tamany de la flanera).
-Llet (un got de llet per cada dos ous).
-Sucre (Una cullerada sopera per cada ou, però també depèn de lo dolços que ens agraden).
-Caramel o sucre cremat.
-Ratlladura de llima (opcional, si ens agrada, li dóna un gustet molt bo).

ELABORACIÓ:
-Trenquem els ous en un bol o un altre recipient per batre'ls i els batem a mà, amb una forquilla o amb varilles, però no amb la batedora, sinó amb la mà, perquè si no se'ns fa bromera que després fa que la textura del flam no quede bé.
 Quan ja hem batut els ous, afegim el sucre i seguim batent per barrejar-ho bé, i al final posem la llet i ho acabem de barrejar tot. Si volem les ratlladures de llima, les posem també.
 Per una altra banda, en cada flanera haurem tapat la base amb caramel (jo faig servir el de Royal i queda molt bé) o sucre cremat. Omplim cada flanera amb el batut que tenim i els posem al forn al "bany maria", és a dir, en un recipient amb aigua. Ens serveix la mateixa safata del forn i si no qualsevol recipient on poguem posar una miqueta d'aigua i les flaneres però sense que rebosen i entre l'aigua dins.
  Prèviament haurem escalfat el forn a 180º, i si també hem escalfat l'aigua, tardaran menys en fer-se els flams. Posem els flams i, en aproximadament mitja hora, els tindrem fets. Mirem-ho de tant en tant perquè no se'ns passen, i quan punxem amb un ganivet i el treiem net, sense líquid xorrant, ja està.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada