dilluns, 14 de març de 2011

Sopa de rei

-Este és, segons la majoria de gent que el prova, "un dels millors pastelons", tot i que l'aspecte que té no és gens atractiu. A mi personalment, també m'agrada molt. A més, l'elaboració és prou simple. Hem de fer un bescuit normal i després afegir-li la "sopa" perquè se la bega. La recepta li la deguem a ma tia Conxín, que és també qui ens ha dit el nom, des d'ací aprofite per agrair-li-ho.

INGREDIENTS:
Per al bescuit:
-Ous (sis)
-Sucre (180 grams)
-Farina (150 grams)
-Mantega (poqueta, per untar el motlle)
Per a la "sopa de rei":
-Rovells d'ou (5)
-Nata (1 litre)
-Sucre (125 grams)

ELABORACIÓ:
-Per començar, fem un bescuit amb normalitat(clicar sobre l'enllaç per veure la recepta) i el treiem del motlle. Ens farà un motlle més gran perquè hem de posar junts la sopa i el bescuit perquè se'l bega. Ens posem un poquet en el motlle, posem el bescuit damunt i tirem la resta per damunt. Per assegurar-nos que arriba a tot el bescuit, podem tallar el bescuit transversalment per la meitat i posar sopa dalt, baix i en mig o anar fent-li foradets per ajudar la sopar a entrar dins. Amb el forn ben calent, ho posem dins i ho tenim 10 o 15 minuts, o fins que veiem que s'ha begut la nata. No convé tindre-ho molt de temps perquè si no, s'evapora tota i es queda el bescuit sec. Quan el treiem, podem untar el bescuit per damunt amb mermelada.

1 comentari:

  1. En ma casa també és la "tarta" preferida.
    Ma mare utilitza mermelada de melocotó i està buenísima!!!!!

    ResponElimina