dissabte, 8 de gener de 2011

Potatge de verdures i cigrons

-Abans de començar, dir que ja sé que sembla escrit en "xurro", però per no posar directament "potaje", que és com ho diem a casa, ho he buscat per veure com s'escrivia correctament. Aquest és un altre dels plats que de menudet no m'agradaven i amb els anys cada volta m'han anat agradant més, i més ara, amb el fred que fa i lo bé que senta un plat ben calentet. Els ingredients són molt variables, jo el posaré tal i com el vaig fer l'última vegada, que és com m'havia explicat ma mare i em va quedar molt bo.

INGREDIENTS:
-Espinacs (una bossa de les fresques)
-Bledes (una bossa de les fresques)
-Creïlla (un parell, si ens agrada més, més, i si no, menys)
-Safanòria (una, jo no en posse més perquè no m'agrada massa bullida)
-Penques
-Cigrons
-Picada: All, ametlla i julivert
-Aigua
-Oli
-Sal
-Ou dur

ELABORACIÓ:
-En un perol amb un poc d'oli posem a sofregir els espinacs i les bledes fins que es redueixen. Després afegim les penques, jo gaste les congelades normalment, que es fan més ràpid, però queden molt bones. Quan ja ho tenim quasi, posem la creïlla tallada a quadradets i la safanòria tallada menudeta i ho tapem tot amb aigua. Si no ho hem anat salat abans, posem la sal ara. Ho deixem bullir tot
mitja horeta fins que es fan les creïlles però sense passar-nos-en, perquè si no es desfa tot. Mentre que va bullint, amb el morter, fem una picadeta d'all, ametlles torrades i julivert que afegim poc abans d'apagar el foc. Els cigrons, jo els pose o bé de pot o bé dels que em sobren quan faig putxero, que són molt més gustosos. Per tant, com ja estan cuits, els pose al final perquè estiguen calentets i ben mescladets amb tots. Si els gastem crus, els hem de coure abans.
Si ho deixem reposar un ratet, sempre agafa més bon gustet.
Una vegada servit al plat, podem ratllar-li per damunt ou dur, que queda molt bo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada