dimarts, 2 d’agost del 2022

Arròs amb bolets i verdures

 -Seguim amb els arrossos amb els boletus dessecats, que ens agraden moltíssim a casa i fan que tot quede molt bé, ja siga un arròs amb carn, un rissotto o un arròs amb només verdura, com és el cas. Al final acabaré universalitzant una recepta que serà arròs amb bolets i el que tingues per casa, perquè qualsevol combinació queda bona. 


INGREDIENTS:

-Arròs (100g per persona)

-Caldo de carn o de verdura (el triple que d'arròs). Jo en aquest cas he gastat un caldo de peu de porc que havia gastat per fer arròs al forn, però serviria qualsevol. Com sempre, l'he barrejat amb l'aigua d'hidratar els bolets, que dóna molt de gust a l'arròs.

-Bolets deshidratats (una safata dels Trevijano, que venen al consum de Catalunya i estan molt bons)

-Alls tendres

-Pebre verd (dels italians)

-Espàrrecs verds

-Oli d'oliva verge extra (El suficient per omplir la part central de la paella i fer el sofregit)

-Sal (un pessic però depèn de com ens agrade)

-Preparat per paella (els sobrets que venen fets i porten safrà i colorant, però també podem posar colorant i prou si volem)


ELABORACIÓ:

-En una paella, posem oli i sofregim els alls tendres amb el pebre i els espàrrecs. Mentre ho fem, posem a escalfar el caldo i a hidratar els bolets en aigua uns 10-20 minutets. Escorreguem els bolets i part de l'aigua l'afegim al caldo que tenim escalfant-se. Afegim els bolets al sofregit i quan ja està tot sofregit afegim l'arròs i el sofregim un poquet també per evitar que es passe. Afegim el caldo i el preparat i provem de sal i, si cal corregim. Ho tenim tot bullint a foc viu uns 10 minuts, si veiem que assoma l'arròs abans baixem el foc i si quan passen 10 minuts encara hi ha molt de caldo, ho deixem un poquet més a foc viu. Passats els 10 minuts, si l'arròs està assomant, baixem el foc i el deixem fluixet fins que el caldo s'acaba de consumir. Una vegada fet, deixem reposar l'arròs 10 minutets abans de servir-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada