diumenge, 17 de gener del 2021

Arròs meloset amb bledes i cigrons

 -Pel que tinc entès, a València és típic l'arròs amb bledes i fesols, però ma mare m'ha dit que sa mare, ma uela Pepica el feia amb bledes i cigrons. Aprofitant que tenia cigrons cuits i congelats he fet aquesta versió, com sempre, amb alguna aportació pròpia, la resultat és que en hivern estos plats de cullera senten molt bé i este arròs estava molt bo.

INGREDIENTS:

-Arròs (Uns 80 grams per persona seran suficients, quan l'arròs és caldoset normalment en necessitem menys que si és sec, però se'n poden posar 100)

-Caldo de verdura o de pollastre.

-Bledes (Netes i tendres si pot ser)

-Cigrons (Si ja els tenim cuits millor, jo he posat 200 grams cuits per dos racions)

-Ceba (1 per dos racions)

-All (2-3 grans d'alls)

-Oli d'oliva (Un xorret)

-Sal

-Colorant

ELABORACIÓ:

-La primera cosa que hem de fer, si no el tenim ja fet, és el caldo, jo he posat a bullir en un perol mitja ceba, una carlota i un contracuix de pollastre amb os una horeta amb julivert i sal per fer-lo.

En un perol, tot i que jo hui he provat a fer l'arròs en un Wok i també ha quedat bé, posem un xorret d'oli i sofregim la ceba i l'all talladets ben menudets. Quan comencen a estar dauradets, afegim les bledes talladetes a trossets no massa grans i les sofregim també. Quan ja ho tenim tot ben sofregit afegim l'arròs i el sofregim un poquet abans de fer-lo i li posem el colorant. Ho tapem tot amb caldo i afegim els cigrons cuits i ho provem de sal, si cal, n'afegim.


Consell de ma mare: Tenim el caldo en un altre recipient ben calent i posem el necessari per coure l'arròs i si cal, n'anem afegint perquè ens quede tant caldós com volguem. 

En uns 15 minuts l'arròs ja estarà cuit, però podem anar provant per comprovar el punt desitjat, tenint en compte que quan repose es farà un poquet més. El deixem reposar uns 10 minuts i ja està llest per servir.

Un altre consell: Si sobra arròs quan fem arròs caldós i el guardem per un altre dia, l'ideal és colar-lo i guardar-lo separat del caldo perquè no es passe. Quan anem a menjar-nos-el ja el posarem amb el caldo per escalfar-lo.

1 comentari:

  1. m'agrada la teua manera de concebre l'arròs amb cigrons i bledes. Senzill i ràpid. Sense floritures ni revoltes. Gràcies

    ResponElimina