dijous, 30 de gener del 2014

Suquet de rap

-A casa ens costa un poc menjar peix, però recorde que un parell d'anys per Nadal, ma mare va fer una espècie de "Sarsuela" que m'havia agradat molt. Li vaig cridar i em va dir que no era exactament "Sarsuela", sino una espècie de suquet de rap. La recepta és una barreja entre la que li va explicar mon tio Elies, que molts anys va portar el restaurant "El Timó" a la Platja de Gandia i la de ma tia Empar, modificada per ma mare i, com sempre, supose que també per mi.

INGREDIENTS:
-Rap (cuetes o filets, un parell de trossos per persona).
-Ceba (Jo en pose mitja per dos persones, però depén dels gustos)
-Alls (Un parell de dents per dos persones, però com la ceba, depén).
-Oli d'oliva.
-Sal.
-Conyac.
-Farina (Un poquet per passar el rap).
-Gambes (Ma mare les posa senceres, però jo les vaig posar pelades i també queda molt bé).
-Sépia o calamar (el que més ens agrade, o les dos coses)
-Cloïses (nosaltres sempre els hem dit "almejetes", però evidentment és incorrecte. Al posar-les, elles ja fan caldo i no fa falta que afegim caldo de peix, si no, en podem posar un poquet)
per la picaeta:
-All (una dent)
-Ametlles
-Julivert

ELABORACIÓ:
-Passem el rap per farina i el fregim en una paella amb oli i el reservem. Si l'oli ha quedat net, ja ens va bé, si no, el colem per evitar que la farina que ha quedat es creme. Piquem la ceba i l'all i els sofregim en el mateix oli amb la sal que creiem convenient. Quan ja estan daurats, afegim les gambes i les fem volta i volta. Quan ja estan, afegim un xorret de conyac i, quan bull, el cremem (hem d'anar amb compte i tindre l'estractor apagat perquè no ens puge el foc). Quan s'ha consumit l'alcohol, afegim la sèpia i/o el calamar i deixem que es facen bé. Després posem el peix dins i deixem que vaja agarrant gustet a foc lent. Afegim les cloïses (prèviament les haurem posat en remull amb aigua i sal i les haurem rentat) i tapem perquè s'obriguen. Mentre s'obrin, fem una picaeta amb el morter d'all, ametlla i julivert i l'afegim al final de tot. Deixem un poc tot a foc lent perquè es barrege bé i servim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada