dimarts, 3 d’abril de 2012

Pepitos de pasqua

-No recorde la primera volta que els vaig menjar... de fet, crec que porte menjant-los tota la vida. Tampoc sé per què es fan sempre en Pasqua... supose que són costums de poble. El que sí sé és que a mi m'agraden molt i que... no hagués dit mai que donaven tanta feina com he descobert que donen ara que els he fet.

INGREDIENTS:
-Pepitos (les "pulguitas" del mercadona van bé, per exemple)
-Carn picada (de porc... si volem podem posar també de vedella, però en principi.."quan vam començar a fer pepitos jo ni sabia que existia la vedella, per tant, de porc").
-Pit de pollastre.
-Xampinyons.
-Pebre roig (per als catalans, pebrot. Ma mare diu que li agrada el que és verd i roig a l'hora)
-Tomaca ratllada (la triturada de pot ja va bé).
-Llet.
-Ou
-Oli
-Sal

ELABORACIÓ:
-En una paella, sofregim la carn picada i el pollastre. Quan ja està, retirem la carn i tallem el pit de pollastre a trossets ben xicotets. En la mateixa paella, fregim els xampinyons també tallats a trossets ben xicotets i els retirem. Després tallem el pebre i el fregim i, quan ja està fet, li afegim la tomaca ratllada. i baixem el foc, perquè la tomaca no vol massa foc A cada ingredient per separat li hem anat posant sal, i a la tomaca, li posem un poc de sal i un poc de sucre, per matar-li l'acidesa. Quan veiem que la tomaca ja està bona, afegim la carn i els xampinyons i ho deixem tot al foc prou ratet, perquè s'acabe de coure tot junt i vaja agarrant bon gustet. Després apaguem el foc i deixem que es refrede un poc.
 Mentre que vam tenint el sofregit a punt, anem preparant els pepitos, o com diu ma tia Pepita, els operem de la pendis. Els fem un tallet al lateral i, amb una cullera, o amb el dit ben net, els anem treient tota la molla de dins... segons ma mare, la podem reaprofitar per exemple per fer pilotes, "no s'ha de tirar res, que és pecat...". Per aquest mateix forat, amb una cullereta, els anem omplint amb el sofregit, assegurant-nos sobre tot que les puntes queden plenes.
 Una vegada els tenim tots plens, preparem dos plats, un amb llet i un altre amb ou batut, i una paella amb oli abundant ben calent. Passem cada pepito per la llet, deixant que empape bé, i després per l'ou i els fregim, no molt, per evitar que es cremen. Els posem en un plat amb paper de cuina per escórrer l'oli i ja estan.

2 comentaris:

  1. Breu i bona introducció. Realment, els Pepitos de Pasqua són memorables.

    ResponElimina
  2. Quins bons records! Abans es feien amb magre i fetge.

    ResponElimina