dijous, 22 de desembre del 2011

"Frivolitats"

-L'altre dia li comentava a ma mare que volia fer pastissets de botifarra, i em va dir, "home, un poc fort, si vols fer de sabors variaets, millor fes frivolitats", i vaig pensar, quina gran idea. Ella em va dir que es podia fer amb pasta de full (hojaldre) i feies menys feina, però com a mí m'agrada passar hores a la cuina, les vaig fer amb la mateixa masa que els pastissets de mida. 
Respecte al que posem dins, visca la imaginació! com idees dels que jo he anat fent: Botifarra ("morcilla" eh? amb la catalana en cara no ho he provat), Xistorra (boníssims), pernil dolç i formatge, sobrassada, patè, brie i pernil, tonyina (hem d'escórrer l'oli),...

INGREDIENTS: 
Per la massa:
-1 tasseta d'aigua.
-1 tasseta i mitja d'oli. (si volem fer més quantitat, podem mesurar amb un got en lloc d'una tasseta, però ha de ser la mateixa mesura la que gastem per l'aigua i per l'oli).
-Llima per escórrer o un xorret de vinagre.
-Farina (la que admitisquen l'aigua i l'oli per pastar-ho bé).
-Ou. 
Per l'interior:
-Tot allò que ens agrade, he donat prou idees a la introducció.
  
ELABORACIÓ:
-En un bol, posem l'oli i l'aigua i ho batem bé amb la mà fins que veiem que es va creant una massa uniforme, com si començara a collar. És el que es diu, "prendre el punt". Quan ja està, afegim un poc de llima escorreguda o vinagre i comencem a afegir farina i moure-ho. Quan veiem que ja es pot pastar i separar del bol sense que es quede enganxat, ja està bona la massa. La comencem a treballar ben treballada amb les mans un ratet i després fem xurrets no molt grossos i d'un pam (o més) de llargària. Els deixem col·locadets i els tenim una mitja horeta fins que la masa es faça bona. 
Quan la masa ja està preparada, xafem els xurrets, fins deixar-los amb forma de rectangle ben llarg i ben finet. A la part central del rectangle, anem posant els ingredients, ja siga la xistorra, la botifarra desfeteta, el pernil i el formatge tallat en tires fines,... Després ho enrotllem com un xurro ben llarg i ho tallem en trocets xicotets, que passem per oli i anem posant a la safata del forn. Amb el forn prèviament escalfat, posem la safata dins i, quan els veiem ben dauradets, ja està.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada