dimecres, 25 d’agost del 2010

Paella de verdures

-En algun lloc he llegit que la paella de verdures es coneixia com arròs de quaresma, per allò que no porta carn, però he preguntat a casa i m'han dit que ells no saben res. Este arròs pot dur totes aquelles verdures que volguem, a gust de cadascú, a mi m'agrada molt posar-li xampinyons i carxofes, li donen un gustet molt bo a l'arròs.

INGREDIENTS:
-Arròs (una tasseta per persona)
-Caldo de verdures (tres tassetes per cada tasseta d'arròs)
-Ceba
-All
-Xampinyons
-Pebre
-Carxofes
-Tomaca ratllada
-Pebre roig
-Colorant
-Oli
-Sal
-Altres verdures que ens agraden, alls tendres, carbassot, faves, espàrrecs,...
Per al caldo de verdures:
-Ceba
-All porro
-Carlota
-Julivert
-Qualsevol altra verdura que li volguem posar, api, xirivia,... també li podem posar un osset de carn si volem que quede més gustós, però si el volem només de verdura, ja està.

ELABORACIÓ:
-Per fer el caldo, sofregim primer un poc la verdura perquè així agarra més gustet i després afegim aigua i ho posem a bullir tot. Si no li posem carn, no fa falta bullir massa rato, en menys d'una hora ja ha agarrat gustet, i si tenim l'olla exprés, en un moment el tenim fet.
 En una paella, posem a sofregir les verdures tallades ben menudetes, jo primer pose sempre la ceba i l'all, amb el pebre, que són les coses que costen un poquet més, després la carxofa, i lo últim els xampinyons. Quan ja està tot més o menys fet, afegim la tomaca ratllada i deixem que vaja fent-se. Després afegim l'arròs per sofregir-lo una miqueta i el pebre roig perquè agarre tot gustet. Per últim, afegim el caldo i posem el foc ben fort. Quan afegim el caldo, li posem també un poc de colorant, perquè després l'arròs agarre el color groguet, jo en el cas de la foto no en tenia i per això té este color blancot, però el gust és igual de bo, quan puga ja canviaré la foto. Ho deixem fer xup xup a foc fort uns deu minuts, o fins que veiem que el caldo ha baixat prou i ja veiem l'arròs però encara hi ha caldo i baixem el foc i deixem que es vaja consumint el caldo. Quan ja està, apaguem el foc i deixem reposar l'arròs 10 o 15 minuts perquè s'acabe d'assentar i agarrar el gustet.

2 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Gràcies per la recepta, demà pensava fer un arròs amb verdures, fa una setmana que no el taste (per eixes terres d'Extremadura i Portugal i tenia mono d'arròs.

    ResponElimina