dijous, 9 de juliol del 2009

Fideuà


Aquest plat, pel que he llegit, és originari de la Safor, comarca on està el meu poble, Rótova, allà hi ha el costum de fer-lo amb fideus grossos, en canvi, en altres llocs, i també en Catalunya, es fa amb fideus més fins, això depén del gust de cadascú. Com a les altres receptes, posaré ací la manera en que ma mare m'ho ha explicat, encara que hi ha moltes variants:

INGREDIENTS:
-Fideus de fideuà (són els grossos, però depenent del gust, poden ser més fins)
-Caldo de peix
-Gambes
-Sípia i/o calamars
-Ceba
-All
-Tomaca ratllada
-Oli
per al caldo de peix:
-Cua de peix o filet de lluç o morralla (peixos menudets de roca)
-Ceba i altres verdures (carlota, tomaca, alls,...)
-Llorer

ELABORACIÓ
-Per fer el caldo, sofregim el caldo amb la ceba i la resta de verdura i les fulles de llorer, després afegim aigua i ho deixem bullir fins que està cuit.
En una paella, posem oli i sofregim les gambes amb el calamar i la sípia. Quan ja estan , s'aparten les gambes. Després afegim la ceba i l'all tallats ben menudets o millor ratllats. Quan ja està daurat, afegim la tomaca ratllada, després els fideus, aproximadament 100gr. per persona, una tasseta, i el caldo, ben calent, el doble de caldo que de fideus. Es deixar bullir a bon foc uns 10 minutets i després es baixa el foc perquè s'acabe de fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada