-Després de molt de temps sense posar cap recepta per diferents motius, tornem amb una de carxofes, que m'encanten, encara que m'agraden més al forn o a la brasa que en crema, però com que comença a fer fred, les cremetes ja van bé. L'elaboració és semblant a la resta de cremes, però amb aquesta, queden molts filets de les carxofes, per tant, si ens la volem menjar tranquils, és millor que la colem abans de menjar-la.
INGREDIENTS:
-Carxofes.
-Ceba.
-Creïlla.
-Oli.
-Sal.
-Aigua.
ELABORACIÓ:
-Pelem les carxofes llevant les fulles més grosses de fora i la punta i les netegem bé. Per una altra banda, pelem també la ceba. Ho tallem tot en trossos no molt menuts i ho posem a sofregir en l'olla o en un perol afegint un poc de sal. Quan ja està, afegim la creïlla tallada a taquets, ho tapem tot amb aigua i ho posem a bullir. Jo ho faig amb l'olla ràpida, en el número 2 (el màxim). La tinc a foc màxim fins que comença a fer els pitos, que la baixe a foc mig, un minutet i l'apague, i la deixe al foc perquè continue fent-se (com tinc cuina elèctrica es manté el calor, si no la tenim, hauríem de tindre-ho un poc més d'un minut). Si ho fem amb el perol, quan bull l'aigua la deixem uns 25 minutets perquè es coga la creïlla i ja està.
Posem els ingredients sense caldo a la batedora de got i després afegim caldo fins que els tapem més o menys, depén de la textura que volguem. Ho batem bé a la batedora i ho provem de sal i d'espessor i ja està. Alguna volta afegisc formatge de diferents tipus i també està bona. Abans de servir-la, si la col·lem, ens estalviarem anar apartant filets.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada