diumenge, 20 de novembre del 2011

Rotllets d'anis

-Des de que era menudet, a casa ens han agradat molt. Segons explica ma mare, quan ella anava a casa d'Eleneta, sempre tenia safates preparades per donar a uns i a altres. La veritat és que l'anís no m'agrada massa, però estos rotllets estan boníssims.

INGREDIENTS:
-Sucre (1 got de vi).
-Oli de girasol 1 got de vi).
-Anís per fer pastes (1 got de vi, si fem servir anís del normal, com que és més fort, el rebaixem amb aigua, posem la meitat del got d'anís i l'altra meitat d'aigua, perquè si no se'ns pot encendre el forn).
-2 Llimonaes (gassificant per reposteria)
-Farina (la que admitisca).
ELABORACIÓ: 
-Posem en un recipient l'oli, el sucre i l'anís i ho anem mesclant amb unes varilles o amb el que volguem. Després anem afegint la farina poquet a poquet fins que veiem que s'ha fet una massa que ja es pot pastar. Anem fent boletes menudetes i, després amb el dit els fem un forat al mig i els anem donant la forma de rotllets. Posem un poquet més de sucre en un platet i anem passant els rotllets pel sucre abans de colocar-los a la safata del forn. Amb el forn precalent a uns 180º, posem la safata amb els rotllets dins i ens esperem a que es facen, en poc menys de mitja hora els tenim. No ens hem d'esperar a que es queden dauradets, perquè se'ns secarien molt.


dissabte, 12 de novembre del 2011

Calamarets amb pebres

-Un plat similar al de les llonganisses o llom amb pebrets. Segons ma mare aquest és l'original, el primer que ella va fer i a partir del qual va fer les variacions, i també el que a ella més li agrada. A mi m'agraden més les llonganisses, però els calamarets també estan molt bons. Ma mare diu que ella no li posava xampinyons, perquè igual encara ni existien, jeje, però jo els pose i queden molt bons.

INGREDIENTS:
-Calamarets.
-Xampinyons.
-Pebres verds per fregir.
-Alls.
-Oli. 
-Sal.

ELABORACIÓ:
-Si no ens els han netejat a la peixateria, hem de netejar els calamars, els traiem els ulls i els budells i el plastiquet que tenen dins del tubo i després els rentem bé i els escorreguem. En una paella amb oli calent, posem els allets amb un tallet perquè no esclaten, fregim els calamars fins que veiem que agafen el to rosadet i els retirem. A continuació, fregim els xampinyons tallats a trossets i els retirem. Al final fregim els pebres, si són molt grans els tallem a trossos i, quan ja estan, ho mesclem tot a la paella. Amb bona cosa de pa per mullar, a disfrutar.

dimecres, 9 de novembre del 2011

"San Jacobos"

-Un altre plat que podem comprar ja preparat per fregir-lo i en pau, però l'altre dia, recordant lo bons que els feia ma mare quan era menudet, els vam tornar a fer i vaig reviure aquell plaer de les coses senzilles però fetes amb gràcia.

INGREDIENTS:
-Pernil dolç(talladet finet)
-Formatge(tipo gouda o del que ens agrade, talladet finet també).
-Ou
-Pa ratllat.
-Oli.

ELABORACIÓ:
-Si el pernil dolç és gran, el doblem per la meitat i posem dins una tallada de formatge; si és menudet, posem dos tallades de pernil i una de formatge en mig. En un plat fondo, batim un ou, i en un altre plat, posem pa ratllat, si el ratllem nosaltres sempre queda més bo que si el comprem ratllat, però és igual. Passem cada llibret per ou i després per pa i els fregim en una paella amb oli abundant i ben calent. Volta i volta fins que queden un poc dauradets i ja estan. Després els posem en un plat amb paper de cuina perquè xucle un poc l'oli abans de servir-los i ja està.