dissabte, 31 d’octubre del 2009
Arròs caldós
-Es pot fer de moltes maneres, però el que explicaré ara, és amb carn i verdura, i és el que a mi m'han fet tota la vida. De menudet m'agradava ben poc, però poc a poc s'agarra el gust i ara me'l menge ben a gust, això sí, mai d'estiu, ni quan fa calor. L'elaboració és mlt semblant a la de la paella, però amb la diferència, que no consumim tot el caldo.
INGREDIENTS:
-Arròs (una tasseta, o menys, per persona)
-Pollastre
-Conill
-Fesols verds
-Fesols blancs
-Tomaca ratllada
-All
-Oli
-Sal
-Aigua
ELABORACIÓ:
-Posem un xorro d'oli en un perol i sofregim la carn, hi ha gent que només posa pollastre, i si a part del pollastre i el conill volem posar costelles o alguna altra cosa, també podem. Quan la tenim més o menys, afegim la verdura, els fesols i, si volem, també podem posar carxofetes, posem l'all talladet a trossets menudets i la tomaca ratllada, no molta. A mesura que anem sofregint, anem salant els ingredients.
Quan ja ho tenim tot sofregit, afegim aigua calenta per fer el caldo, la quantitat depén del gust de cadascú, però més o menys hem de posar la mateixa quantitat que menjarem després, recordem que per la paella posàvem el triple d'aigua que d'arròs, per tant, ací, com que ha de quedar caldo, serà més. Es tracta d'anar provant fins trobar la mesura adequada.
Ho deixem bullir un ratet tot fins que el galdo agarra gustet, tampoc hem d'abusar perquè després a l'afegir l'arròs ho haurem de bullir més i se'ns desfarà la carn.
Finalment, afegim l'arròs, amb menys d'una tasseta per persona tindrem prou, i si hem posat molta verdura i carn, menys encara. Aproximadament en 20 minuts, tindrem l'arròs a punt, de totes formes és qüestió d'anar provant-lo. Al mateix temps que hem afegit l'arròs, afegim també el colorant, per donar-li color groguet.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada