dissabte, 31 d’agost del 2024

Lassanya de verdures

 -La veritat és que aquest no és un plat que haja menjat a casa normalment, sí que en alguna ocasió, ma mare havia fet una versió personal de la moussaka, però no lassanya com a tal. La cosa, és que l'altre dia, després de passar uns dies a casa, ens va deixar la nevera plena de verdures i vaig decidir aprofitar-les, el plat va quedar molt bé i crec que l'afegiré a les meues receptes habituals. 

INGREDIENTS:

-Plaques de Lassanya (les suficients per fer 3 capes en el meu cas. N'he provat algunes però m'han agradat les del lidl per comoditat, són molt grans i acabes ràpid de fer les capes i no necessiten cap cocció ni preparació prèvia, es posen directament en cru).

-1 Ceba tendra

-1 pebre roig

-2 pebres verds italians

-1 albergínia (he provat a substituir-la per un carabassó, perquè a Aitana li agrada i encara m'agrada més el resultat, però depèn de gustos)

-Formatge per gratinar (el podem comprar ratllat o ratllar-lo, fer-ne servir un o mesclar-ne uns quants, depèn de gustos, la quantitat també depèn del gust).

-Oli d'oliva

-Sal

Per la beixamel (també es pot comprar feta però a mi personalment m'agrada fer-la:

-Ceba (amb mitja prou)

-Farina (un parell de cullerades)

-Llet (la suficient perquè quede la textura apropiada)

-Oli

-Sal

-Conyac (un xorret)


ELABORACIÓ:

-En una paella amb un xorro d'oli anem posant les verudres tallades a trocets, la ceba, els pebres i l'albergínia (o el carabassot) i les anem fent poc a poc. A mi m'agrada tapar-les perquè queden ben cuites. 

Mentre es fan les verdures, anem fent la beixamel: en una altra paell,a, posem un xorret d'oli i afegim la ceba tallada ben menudeta. Quan ja està fregida, afegim el xorret de conyam i l'encenem (flambejar), aquest pas no és necessari però a mi m'agrada com queda. Afegim la farina i la movem ràpid perquè es faça però no es creme. Després anem afegint la llet poquet a poquet i movent sense parar perquè vaja lligant la salsa. Tenim el foc baixet i anem poc a poc fins aconseguir l'espessura que necessitem. Mentre ho fem, anem rectificant de sal fins tenir el gust que ens agrade.

Quan ja tenim les dues coses preparades, en un recipient per posar al forn (a mi m'agrada quadrat o rectangular perquè és molt més fàcil de muntar la lassanya) untem la base amb un poquet de beixamel, fem una capa de plaques de lassanya, posem beixamel per damunt, després verdura i després una altra capa de plaques, tornem a posar beixamel i verdura i ho tapem amb una tercera cap de plaques. Per damunt d'aquesta, tapem amb la beixamel que ens queda i per damunt posem el formatge (la quantitat que volguem). Ho posem al forn, prèviament escalfat a 200 graus i ho tenim 35-40 minuts, però el temps dependrà del forn i de les plaques de lassanya que fem servir, s'ha de mirar l'envàs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada