diumenge, 24 de gener del 2021

Gofres

Com alguna vegada he comentat, aquest bloc va començar proposat per mon tio Roger per tal de compartir un recull de receptes tradicionals que ma mare m'havia anat passant i tenia apuntades en una llibreta. Després vaig anar afegint altres receptes tant d'ella com meues i al final s'ha convertit en la meua llibreta on tinc totes aquelles receptes que vull tindre guardades, amb el detall que esta llibreta està compartida amb tot el món. La recepta que penge hui no és meua, és de Rosa Espinosa Díaz, i l'he trobada en aquesta pàgina: https://cookpad.com/es/recetas/1888613-gofres-rapidos , ja fa temps vam comprar una sandvitxera gofrera, al lidl, i encara no havíem estrenat la part de gofres, com que teníem ganes, l'hem provat i la veritat és que són molt ràpids de fer i han quedat molt bons. Amb les propocions que posaré, que són la meitat de les originals ens han eixit 6 gofres, 4 sencers i dos més menudets.

INGREDIENTS:

-1 ou

-125 ml de llet

-50 grams de mantega

-50 grams de sucre

-125 grams de farina

-1 pessic de sal

-Mig sobre de llevat Royal


ELABORACIÓ:

-En un bol posem l'ou i la mantega un poc derretida i ho barregem bé. Afegim el sucre i seguim barrejant. A continuació afegim la farina, el llevat, la sal i la llet i ho barregem tot bé fins que quede uniforme. Ho deixem reposar un moment perquè isquen bambolletes i posem 3-4 cullerades per cada grofe. Prèviament haurem pintat la gofrera amb oli o mantega perquè no s'enganxe. En 3-4 minuts ja estaran fets, després podem deixar-lo més o traure'ls depenent de com de daurats els volguem.

diumenge, 17 de gener del 2021

Arròs meloset amb bledes i cigrons

 -Pel que tinc entès, a València és típic l'arròs amb bledes i fesols, però ma mare m'ha dit que sa mare, ma uela Pepica el feia amb bledes i cigrons. Aprofitant que tenia cigrons cuits i congelats he fet aquesta versió, com sempre, amb alguna aportació pròpia, la resultat és que en hivern estos plats de cullera senten molt bé i este arròs estava molt bo.

INGREDIENTS:

-Arròs (Uns 80 grams per persona seran suficients, quan l'arròs és caldoset normalment en necessitem menys que si és sec, però se'n poden posar 100)

-Caldo de verdura o de pollastre.

-Bledes (Netes i tendres si pot ser)

-Cigrons (Si ja els tenim cuits millor, jo he posat 200 grams cuits per dos racions)

-Ceba (1 per dos racions)

-All (2-3 grans d'alls)

-Oli d'oliva (Un xorret)

-Sal

-Colorant

ELABORACIÓ:

-La primera cosa que hem de fer, si no el tenim ja fet, és el caldo, jo he posat a bullir en un perol mitja ceba, una carlota i un contracuix de pollastre amb os una horeta amb julivert i sal per fer-lo.

En un perol, tot i que jo hui he provat a fer l'arròs en un Wok i també ha quedat bé, posem un xorret d'oli i sofregim la ceba i l'all talladets ben menudets. Quan comencen a estar dauradets, afegim les bledes talladetes a trossets no massa grans i les sofregim també. Quan ja ho tenim tot ben sofregit afegim l'arròs i el sofregim un poquet abans de fer-lo i li posem el colorant. Ho tapem tot amb caldo i afegim els cigrons cuits i ho provem de sal, si cal, n'afegim.


Consell de ma mare: Tenim el caldo en un altre recipient ben calent i posem el necessari per coure l'arròs i si cal, n'anem afegint perquè ens quede tant caldós com volguem. 

En uns 15 minuts l'arròs ja estarà cuit, però podem anar provant per comprovar el punt desitjat, tenint en compte que quan repose es farà un poquet més. El deixem reposar uns 10 minuts i ja està llest per servir.

Un altre consell: Si sobra arròs quan fem arròs caldós i el guardem per un altre dia, l'ideal és colar-lo i guardar-lo separat del caldo perquè no es passe. Quan anem a menjar-nos-el ja el posarem amb el caldo per escalfar-lo.