-Abans de començar, dir que ja sé que sembla escrit en "xurro", però per no posar directament "potaje", que és com ho diem a casa, ho he buscat per veure com s'escrivia correctament. Aquest és un altre dels plats que de menudet no m'agradaven i amb els anys cada volta m'han anat agradant més, i més ara, amb el fred que fa i lo bé que senta un plat ben calentet. Els ingredients són molt variables, jo el posaré tal i com el vaig fer l'última vegada, que és com m'havia explicat ma mare i em va quedar molt bo.
INGREDIENTS:
-Espinacs (una bossa de les fresques)
-Bledes (una bossa de les fresques)
-Creïlla (un parell, si ens agrada més, més, i si no, menys)
-Safanòria (una, jo no en posse més perquè no m'agrada massa bullida)
-Penques
-Cigrons
-Picada: All, ametlla i julivert
-Aigua
-Oli
-Sal
-Ou dur
ELABORACIÓ:
-En un perol amb un poc d'oli posem a sofregir els espinacs i les bledes fins que es redueixen. Després afegim les penques, jo gaste les congelades normalment, que es fan més ràpid, però queden molt bones. Quan ja ho tenim quasi, posem la creïlla tallada a quadradets i la safanòria tallada menudeta i ho tapem tot amb aigua. Si no ho hem anat salat abans, posem la sal ara. Ho deixem bullir tot
mitja horeta fins que es fan les creïlles però sense passar-nos-en, perquè si no es desfa tot. Mentre que va bullint, amb el morter, fem una picadeta d'all, ametlles torrades i julivert que afegim poc abans d'apagar el foc. Els cigrons, jo els pose o bé de pot o bé dels que em sobren quan faig putxero, que són molt més gustosos. Per tant, com ja estan cuits, els pose al final perquè estiguen calentets i ben mescladets amb tots. Si els gastem crus, els hem de coure abans.
Si ho deixem reposar un ratet, sempre agafa més bon gustet.
Una vegada servit al plat, podem ratllar-li per damunt ou dur, que queda molt bo.
dissabte, 8 de gener del 2011
dissabte, 1 de gener del 2011
Còctel de gambes
-Aprofite que ens trobem en les festes nadalenques per posar un plat que ja fa molts anys que mengem sempre en la picaeta de la nit de Nadal, en el segon sempre fem més variacions, però en el primer, sempre mengem este còctel. Al llarg dels anys s'ha anat modificant fins que ma mare l'ha deixat al nostre gust, molt senzillet, i és com ho explicaré a continuació, per supost, pot haver mil variacions.
Salut i Bon any a tots!
INGREDIENTS:
-Gambes i/o llagostins. (Fa un temps ma mare comprava llagostins cuits i els pelàvem entre tots, poc després per fer-ho més ràpid i còmode, va passar a comprar els que venen frescos en salmuera o els congelats crus)
-Surimi (bastonets de cranc)
-Enciam
-Salsa rosa (feta a base de maionesa i ketxup).
ELABORACIÓ:
-Si les gambes estan crues, les bullim, si estan cuites, les pelem, i si estan en salmuera les posem directament després d'escórrer-les.
En la copa on anem a servir-lo, posem l'enciam tallat ben menudet, per damunt les gambes peladetes i el surimi talladet menudet i per damunt posem la salsa rosa que volguem i ja està.
Salut i Bon any a tots!
INGREDIENTS:
-Gambes i/o llagostins. (Fa un temps ma mare comprava llagostins cuits i els pelàvem entre tots, poc després per fer-ho més ràpid i còmode, va passar a comprar els que venen frescos en salmuera o els congelats crus)
-Surimi (bastonets de cranc)
-Enciam
-Salsa rosa (feta a base de maionesa i ketxup).
ELABORACIÓ:
-Si les gambes estan crues, les bullim, si estan cuites, les pelem, i si estan en salmuera les posem directament després d'escórrer-les.
En la copa on anem a servir-lo, posem l'enciam tallat ben menudet, per damunt les gambes peladetes i el surimi talladet menudet i per damunt posem la salsa rosa que volguem i ja està.