dilluns, 28 de març del 2011

Pollastre "al ajillo"

Igual que quan vaig penjar el conill, torne a demanar disculpes pel castellanisme, però així és com ho diem i com ho disfrutem. M'agrada tant com el conill i pense que, amb un tros de pa, és un plat senzill i boníssim a l'hora.

INGREDIENTS:
-Pollastre (A trossets no molt grans, cadascú la part que més li agrada. La part de dalt de la cuixa, en trossets menudets, va molt bé).
-Oli
-Sal
-Alls
-Conyac

ELABORACIÓ:
-Posem el pollastre a sofregir fins que es fa ben dauradet, després li afegim conyac i el cremem. Per acabar, afegim els alls sencers, posem foc mínim i ho tapem si no volem que se'ns quede molt sec, ho tenim un ratet fins que tot ha agarrat bon coloret i ja està.

dilluns, 14 de març del 2011

Sopa de rei

-Este és, segons la majoria de gent que el prova, "un dels millors pastelons", tot i que l'aspecte que té no és gens atractiu. A mi personalment, també m'agrada molt. A més, l'elaboració és prou simple. Hem de fer un bescuit normal i després afegir-li la "sopa" perquè se la bega. La recepta li la deguem a ma tia Conxín, que és també qui ens ha dit el nom, des d'ací aprofite per agrair-li-ho.

INGREDIENTS:
Per al bescuit:
-Ous (sis)
-Sucre (180 grams)
-Farina (150 grams)
-Mantega (poqueta, per untar el motlle)
Per a la "sopa de rei":
-Rovells d'ou (5)
-Nata (1 litre)
-Sucre (125 grams)

ELABORACIÓ:
-Per començar, fem un bescuit amb normalitat(clicar sobre l'enllaç per veure la recepta) i el treiem del motlle. Ens farà un motlle més gran perquè hem de posar junts la sopa i el bescuit perquè se'l bega. Ens posem un poquet en el motlle, posem el bescuit damunt i tirem la resta per damunt. Per assegurar-nos que arriba a tot el bescuit, podem tallar el bescuit transversalment per la meitat i posar sopa dalt, baix i en mig o anar fent-li foradets per ajudar la sopar a entrar dins. Amb el forn ben calent, ho posem dins i ho tenim 10 o 15 minuts, o fins que veiem que s'ha begut la nata. No convé tindre-ho molt de temps perquè si no, s'evapora tota i es queda el bescuit sec. Quan el treiem, podem untar el bescuit per damunt amb mermelada.